Cena netto
1690.00 PLN
Programy dla gastronomii i hoteli

Opis produktu

Gastro Szef to oprogramowanie dla gastronomii umożliwiające prowadzenie gospodarki magazynowej wraz z kontrolowaniem procesu produkcji. Program wraz z przepływem towaru od przyjęcia na magazyn do wydania w kuchni lub na barze, kontroluje jego ilości, eliminując możliwości nadużyć oraz pozwala na wydruk niezbędnych dokumentów magazynowych. 
Tworzenie tzw. kart kalkulacyjnych sprawia, że błyskawicznie wyliczane są marże, food cost, kosztorysy nie tylko na proste potrawy, ale także i w stosunku do wyrafinowanych zestawów daniowych. Korzystając ze stworzonych już kart, łatwo dokonywać w nich modyfikacji, tworząc nowe potrawy, przy zachowaniu istniejących proporcji. W taki sposób można szybko sporządzić menu dla grup oraz sprawdzić czy planowana impreza będzie zadowalająca pod względem oczekiwanej marży.

System daje możliwości kontrolowania stanów minimalnych, sygnalizując z odpowiednim wyprzedzeniem konieczność dokonania zakupów surowców. Umożliwia trzymanie w ryzach także dostawców, pozwalając na porównanie cen ostatnich dostaw i sygnalizując ewentualne zmniejszenie marży przy rosnącej cenie zakupów. Współpraca z programem sprzedaży na ekranach dotykowych Gastro POS umożliwia także tworzenie i drukowanie raportów dotyczących pracy kelnerów, pozwalając na analizę sprzedaży oraz prowizji.

Program Gastro SZEF może być zainstalowany na dowolnej ilości komputerów pracujących na wspólnej bazie danych. Kupując licencję musimy wybrać z ilu punktów sprzedaży program ma ściągać dane (stanowisk Gastro POS, Chart Hotel).

Największe zalety:

  • rozliczanie gospodarki magazynowej na podstawie receptur do potraw,
  • współpraca z modułem sprzedaży na ekranach dotykowych Gastro POS, oraz modułem recepcji hotelowej CHART Hotel;
  • możliwość rozliczania sprzedaży z kasy fiskalnej.

Typowe zastosowanie:

  • średnie i duże placówki gastronomiczne, którym zależy na rozliczaniu stanów magazynowych surowców i produktów;
  • lodziarnie, kawiarnie, puby, restauracje, hotele.

Gastro SZEF - funkcje programu

Rozliczanie magazynów i zużycia surowców w lokalu gastronomicznym

  • prowadzenie gospodarki wielomagazynowej,
  • obsługa placówek posiadających wiele lokalizacji zdalnych,
  • pozwala na wprowadzanie dokumentów dostaw PZ, przesunięć międzymagazynowych MM, rozchodów wewnętrznych, dokumentów z produkcji i ze sprzedaży;
  • informacja o stanach minimalnych, maksymalnych i zalegających magazyny;
  • informacja o stanach magazynowych bieżących i archiwalnych (na dowolny dzień);
  • informacje o wszelkich zmianach stanów magazynowych (np. PZ, MM, rozchód, itp.);
  • wykonywanie rozchodów FIFO ze sprzedaży w/g zadanych receptur do potraw.


Kontrola kosztów - Food Cost

  • prezentacja zużycia surowców na podstawie kart kalkulacyjnych;
  • możliwość porównania sprzedaży z kosztem;
  • wyliczanie cen kalkulacyjnych potraw, według rzeczywistych kosztów zakupu surowców (na podstawie receptur);
  • automatyczne wyliczenie marży potrawy wraz z sygnalizacją przekroczenia zakładanego przedziału marży optymalnej;


Rozliczanie produkcji gastronomicznej

  • możliwość tworzenia wyrobów gotowych (np. pierogi) lub półproduktów (np. sos grzybowy, ciasto na pizze);
  • posiada raporty produkcji dziennej;
  • informacja o zmianach cen zakupu surowca w stosunku do poprzednich dostaw (kontrola dostaw),
  • informacja o składnikach brakujących do przygotowania potraw.


Zaawansowana obsługa zamówień

  • uzgadnia ceny i dostawy (PZ) z fakturami VAT dostawców;
  • umożliwia analizę zapotrzebowania na surowce;
  • posiada moduł automatycznych zamówień;


Inwentaryzacje

  • umożliwia wprowadzanie dostaw metodą elektroniczną z plików lub inwentaryzatorów
  • umożliwia wprowadzanie dokumentów MM, SN za pomocą inwentaryzatora


Usprawnienie zarządzania lokalem

  • prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego obroty;
  • posiada moduł naliczania prowizji dla pracowników (np. od obrotu lub za sprzedaż konkretych produktów);


Rozliczenia i rabaty

  • kontroluje terminy płatności oraz wartość zobowiązań wobec dostawców i odbiorców;
  • kontroluje i prezentuje sprzedaż na karty rabatowe przy współpracy z Gastro POS;


Planowanie imprez

  • możliwość planowania imprez (wyliczanie kosztu imprezy, kosztu na osobę, zysku oraz marży)
  • możliwość wydrukowania oferty dla klienta (wraz z ustalonym menu oraz ceną imprezy)
  • wystawianie asygnat magazynowych do zatwierdzonych imprez (lista produktów potrzebnych na przygotowanie danej imprezy);


Wystawianie faktur

  • możliwość wystawiania faktur VAT (bezpośrednio oraz do paragonu np. z Gastro POS)
  • automatyczne zamienianie nazw towarów i usług np. na "Usługa gastronomiczna 23%"


Przejrzyste raporty

  • umożliwia przejrzystą prezentację sprzedaży potraw, napoi, itp. w poszczególnych punktach sprzedaży wg różnych kryteriów i przekrojów;
  • wylicza wartość przychodów, rozchodów, sprzedaży w cenach zakupu i sprzedaży oraz osiągniętą marżę na każdy dzień i miesiąc.
  • szczegółowe raportowanie stanowisk sprzedaży Gastro (raport podglądowy z POS)


Obsługa gastronomii zamkniętej

  • umożliwia prowadzenie diet, jadłospisów i asygnat (moduł gastronomii zamkniętej);
  • prowadzi raporty żywienia dla gastronomii zamkniętej;


Współpraca z programami księgowymi i kasami fiskalnymi

  • umożliwia eksport danych do systemów finansowo księgowych;
    • Sun,
    • Exact,
    • Symfonia,
    • Raks,
    • CDN KH,
    • CDN Optima ver. 9.x,
    • Navision,
    • Trawers,
    • ProFINN2000,
    • Teta,
    • Rewizor.
  • Współpracuje z kasami fiskalnymi:
    • SHARP ER-457PF/PN,
    • SHARP ER-A277,
    • ELZAB Alfa, Delta, Jota, Mini,
    • APOLLO.RES;
    • POSNET BINGO;
    • POSNET COMBO;
  • umożliwia eksport bazy towarowej do programu hotelowego CHART Hotel;
  • umożliwia eksport danych do plików: xls, txt, dbf, xml.
Zostaw swoje dane,
a skontaktujemy się z Tobą
w przeciągu 24h!
Imię i nazwisko
Numer telefonu
Adres e-mail
Komentarz